fbpx

Polityka prywatnosci

 

      1. I. Administrator danych osobowych

        1. Administratorem danych osobowych w rozumieniu art. 4 pkt 7 rozporządzenia
        Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dn. 27.04.2016 r. w sprawie
        ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w
        sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE
        (RODO) jest TRD Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w
        Przeźmierowie pod adresem ul. Skowronkowa 18, 62-081 Przeźmierowo, wpisana
        do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy
        Poznań – Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydział Gospodarczy Krajowego
        Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000545538, NIP: 7811906962, REGON:
        360861074, kapitał zakładowy 5.000 zł.
        2. Administrator w myśl art. 32 ust. 1 RODO przestrzega zasady ochrony danych
        osobowych oraz stosuje odpowiednie środki techniczne i organizacyjne w celu
        zapobieżenia przypadkowego lub niezgodnego z prawem zniszczenia, utraty,
        modyfikacji, nieuprawnionego ujawnienia lub nieuprawnionego dostępu do danych
        osobowych przetwarzanych w związku z prowadzoną działalnością.
        3. Podanie danych osobowych przez klienta jest dobrowolne, ale niezbędne w celu
        zawarcia umowy z administratorem danych.
        4. Administrator danych przetwarzane dane osobowe w szczególności w postaci
        danych identyfikacyjnych (imienia i nazwiska oraz nazwy firmy), danych
        adresowych, numeru identyfikacji podatkowej i innych numerów rejestrowych,
        danych kontaktowych (numer telefonu) oraz danych identyfikacyjnych osób
        wskazanych do kontaktu przez klienta.

        II. Cel i podstawy przetwarzania danych osobowych
        Administrator przetwarza dane osobowe w następujących celach:
        a) przygotowanie oferty handlowej w odpowiedzi na zainteresowanie klienta, co
        jest prawnie uzasadnionym interesem administratora danych (art. 6 ust. 1 lit.
        f RODO);
        b) zawieranie i realizacja umów sprzedaży z klientami, na podstawie zawartej
        umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO);
        c) świadczenie usług drogą elektroniczną za pośrednictwem Sklepu
        internetowego, na podstawie zawartej umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO);
        d) obsługa procesu reklamacyjnego, na podstawie obowiązku ciążącym na
        administratorze danych w związku z obowiązującymi przepisami prawa (art.
        6 ust. 1 lit. c RODO);
        e) rachunkowych związanych z wystawianiem dokumentów rozliczeniowych, na
        podstawie przepisów prawa podatkowego, w tym ustawy z dn. 29.09.1994 r.
        o rachunkowości oraz ustawy z dn. 11.03.2004 r. o podatku od towarów
        i usług (art. 6 ust. 1 lit. c RODO);
        f) archiwizacja danych dla ewentualnego ustalenia, dochodzenia lub obrony
        przed roszczeniami lub potrzeby wykazania faktów, co jest prawnie
        uzasadnionym interesem administratora danych (art. 6 ust. 1 lit f RODO);

        g) kontakt telefoniczny lub za pośrednictwem poczty elektronicznej,
        w szczególności w odpowiedzi na zapytania kierowane do administratora
        danych, co jest prawnie uzasadnionym interesem administratora danych (art.
        6 ust. 1 lit. f RODO);
        h) przesyłanie informacji technicznych dotyczących funkcjonowania Sklepu
        internetowego i usług, z których korzysta klient, co jest prawnie
        uzasadnionym interesem administratora danych (art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
        i) marketing produktów własnych administratora danych, co jest jego prawnie
        uzasadnionym interesem (art. 6 ust. 1 lit. f RODO) lub odbywa się na
        podstawie uprzednio udzielonej zgody (art. 6 ust. 1 lit. a RODO).
        III. Odbiorcy danych. Przekazywanie danych do państw trzecich
        1. Odbiorcami danych osobowych przetwarzanych przez administratora danych
        mogą być podwykonawcy – podmioty, z których usług korzysta administrator
        danych przy przetwarzaniu danych np. biura rachunkowe, kancelarie prawne.
        2. Odbiorcami danych osobowych mogą zostać również operatorzy pocztowi, kurierzy
        lub inne firmy przewozowe za pośrednictwem których administrator danych
        realizuje dostawy produktów do klientów.
        3. Dane osobowe nie będą przekazywane do podmiotów mających siedzibę poza
        Europejskim Obszarem Gospodarczym.

        IV. Okres przechowywania danych osobowych

        1. Administrator danych przechowuje dane osobowe przez okres obowiązywania
        umowy zawartej z osobą, której dane dotyczą oraz po zakończeniu jej
        obowiązywania w celach związanych z dochodzeniem roszczeń związanych
        z umową, wykonania obowiązków wynikających z obowiązujących przepisów
        prawa, ale przez czas nie dłuższy niż termin przedawnienia zgodnie z przepisami
        Kodeksu cywilnego
        2. Administrator danych przechowuje dane osobowe znajdujące się na dokumentach
        rozliczeniowych (np. faktury) przez okres czasu wskazany przepisami ustawy
        o podatku od towarów i usług oraz ustawą o rachunkowości.
        3. Administrator danych przechowuje dane przetwarzane w celach marketingowych
        do czasu wycofania przez osobę, której dane dotyczą zgody na przetwarzanie
        danych, ale przez czas nie dłuższy niż lat 10.
        4. Administrator danych przechowuje dane osobowe w celach innych niż wskazane
        w ust. 1-3 przez okres 3 lat, chyba że wcześniej wycofano zgodę na przetwarzanie
        danych, a przetwarzanie danych nie może być kontynuowane na innej podstawie
        niż zgoda osoby, której dane dotyczą.

        V. Uprawnienia osoby, której dane dotyczą

        1. Każda osoba, której dane osobowe są przetwarzane przez administratora ma
        prawo dostępu do treści swoich danych, prawo do ich sprostowania, usunięcia
        („prawo do bycia zapomnianym”), ograniczenia przetwarzania, prawo do

        przenoszenia danych, prawo sprzeciwu oraz prawo do cofnięcia zgody na
        przetwarzanie danych w dowolnym momencie.
        2. Każda osoba, która uzna, że jej dane osobowe są przetwarzane przez
        administratora z naruszeniem przepisów RODO lub innych właściwych przepisów
        prawa, a dotyczących przetwarzania danych osobowych, ma prawo wniesienia
        skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

        VI. Profilowanie

        Dane osobowe nie będą przetwarzane w sposób automatyczny, w tym poprzez
        profilowanie.

        VII. Polityka „Cookies”

        1. Administrator wykorzystuje pliki typu Cookies w celu gromadzenia informacji
        związanych z korzystaniem z Sklepu internetowego przez Klienta. Pliki Cookies to
        niewielkie pliki tekstowe wysyłane i przechowywane na urządzeniu Klienta, za
        pomocą którego łączy się z Sklepem internetowym. Administrator wykorzystuje
        pliki Cookies „sesyjne” przechowywane na urządzeniu końcowym Klienta do czasu
        wylogowania, wyłączenia strony internetowej lub wyłączenia przeglądarki
        internetowej oraz pliki Cookies „stałe” przechowywane na urządzeniu końcowym
        Klienta przez czas określony w parametrach plików Cookies lub do czasu ich
        usunięcia przez Klienta.
        2. Pliki Cookies pozwalają Administratorowi na dostosowanie i optymalizację Sklepu
        internetowego dla potrzeb Klientów, tworzenie statystyk odsłon Sklepu
        internetowego oraz zapewnienie bezpieczeństwa Sklepu internetowego. Pliki
        Cookies stosowane są również do utrzymania sesji Klienta po opuszczeniu strony
        internetowej w celu umożliwienia powrotu do zawartości koszyka. Pliki Cookies
        umożliwiają także zapamiętanie wybranych przez Klienta ustawień oraz
        parametrów strony.
        3. Klient w każdej chwili za pomocą swojej przeglądarki internetowej może skasować
        pliki Cookies pochodzące z Sklepu internetowego lub całkowicie zablokować ich
        gromadzenie na urządzeniu Klienta.
        4. Zablokowanie przez Klienta możliwości gromadzenia plików Cookies na jego
        urządzeniu może utrudnić lub uniemożliwić Klientowi korzystanie z niektórych
        funkcjonalności Sklepu internetowego.

        .

    Kontakt
    Wysyłka i zwrot
    Regulamin
    Polityka prywatności
    FAQ